• در باره خاویار خاویار تخمک های گونه های خاصی از ماهیان است که به استروژن یا تاسماهیان معروف هستند. گونه های مختلفی از این ماهیان در برخی منابع آبی نیمکره شمالی زندگی می کنند، اما دریای خزر مهمترین زیستگاه طبیعی تعدادی از این گونه ها هستند. حدود 90 درصد از خاویار طبیعی که به بازارهای جهانی عرضه می شود از دریای خزر بدست می آید.
    به نظر برخی واژه خاویار نامی فارسی و دگرگون شده واژه «خاگ آور» (به معنی تخم آور) است. دهخدا درباره این واژه در لغت نامه چنین می نویسد: «لغت خاویار که در اکثر زبان های اروپایی- به استثنای روسی- یکی است، ظاهراً باید از ریشه ترکی یا تاتاری گرفته شده باشد.»
    در مواردی مشاهده شده است که تخم ماهیان دیگری را تحت نام خاویار به بازار عرضه می کنند و با عناوینی مانند خاویار قزل آلا، خاویار ماهی آزاد و غیره در دسترس خریداران قرار می دهند که صحیح نمی باشد زیرا همان گونه که در بالا توضیح داده شد، خاویار صرفاً به تخم گونه های تاسماهیان اطلاق می شود.

    شرکت خاویار الماس پارس مفتخر است در راستای تحقق اهداف عالی خود که همانا بسته بندی و توزیع خاویار پرورشی درجه یک همراه با استانداردهای جهانی جهت صادرات و تأمین نیاز بازارهای داخلی به منظور جلب اطمینان مصرف کنندگان اقدام نمود و در این راستا کلیه مدارک و استانداردهای بهداشتی مربوطه را أخذ نموده است.

  • مواد مغذی خاویار خاویار یک ماده غذایی لذیذ، گرانبها، پر انرژی و نیرو بخش است که ترکیبات آن « شامل پروتئین، چربی، ویتامین، آب، آنزیم و هورمون های مختلف می باشد.
    درصد بالای پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری در خاویار، آنرا به یک ماده حیاتبخش تبدیل نموده است.
    خاویار سرشار از ویتامین های B12-B6-B2-C-E-A، اسید فولیک و پانتو تونیک و مواد معدنی نظیر ید و فسفر می باشد که قادر است نیروی از دست رفته فرد را در دوره ی نقاهت بیماری یا پس از جراحی های بزرگ و بیماری های عفونی به شخص برگرداند.
    خاویار جهت متابولیسم عمومی بدن و تقویت ایمنی بسیار مناسب بوده و در برطرف نمودن اثرات بیهوشی حائز اهمیت است.
    خاویار دارای مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب اشباع نشده نظیر اسید لینولینک و ایدوآراشیدونیک می باشد که از عوامل مهم حفظ سلامت قلب و عروق و پیشگیری از عوارضی همچون سکته قلبی می باشد.
  • گونه های ماهیان خاویار 1- فیل ماهی یا بلوگا Huso huso
    2- تاسماهی ایرانی یا قره برون Acipenser Persicus
    3- تاس ماهی روسی یا چالباش Acipenser gueldenstaedtii
    4- شیپ یا تاس ماهی شکم برهنه Acipenser nudiventris
    5- اوزون برون یا سوروگاAcipenser stellatus
  • سیر تحولات تاریخی خاویار ایران ماهی خاویاری (فسیل زنده) دارای سابقه زیستی دویست میلیون ساله است.
    450 سال قبل از میلاد مسیح هرودوت از وجود ماهی خاویاری دنییپر سخن گفته است.
    اولین بار کلمه خاویار در سال 1458 میلادی در مجموعه ای بعنوان پلاتینا درج گردید.
    در سال 1306 شرکت سهامی مختلط ایران و شوروی با سرمایه مساوی ایران و شوروی تأسیس گردید.
    در سال 1331 شرکت سهامی شیلات ایران جهت بهره برداری و صید ماهی در آبهای شمال ایران زیر نظر وزارت دارائی تأسیس شد.
    در سال 1346 شرکت سهامی شیلات ایران به وزارت منابع طبیعی ملحق گردید.
    در سال 1350 شرکت سهامی شیلات ایران به وزارت کشاورزی ملحق شد.
    در سال 1359 با تصویب شورای انقلاب، شیلات جنوب در شیلات ایران ادغام شد.
    در سال 1366 شرکت سهامی شیلات ایران به وزارت جهاد سازندگی انتقال یافت.
    در سال 1379 با ادغام وزارتخانه های جهاد سازندگی و کشاورزی تحت پوشش وزارت جهاد کشاورزی فعایت نمود.
    در سال 1383 بر اساس تصویب مجلس شورای اسلامی شرکت سهامی شیلات ایران منحل و کلیه فعالیت ها و عملیات اجرایی مربوط به صید، فرآوری، فروش و صادرات ماهیان خاویاری به شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی انتقال یافت.
  • علل برتری خاویار ایران

    الف ) علل طبیعی و خدادادی

    شرایط زیستی مطلوب در مناطق جنوبی دریای خزر از جمله دمای مناسب آب و هوا ، عمق و بستر مناسب دریا ، فراوانی غذای مناسب برای ماهیان خاویاری و امثال آن

    ب) علل مدیریتی

    به علت آن که در مناطق جنوبی دریای خزر و در سواحل ایران صنایع آلاینده زیادی وجود ندارد ، آب قسمت های جنوبی از نظر میزان آلودگی از شرایط بهتری نسبت به مناطق شمالی برخورداراست .
    رعایت مسائل بهداشتی در صیدگاهای ماهیان خاویاری و اجرای دقیق نظام HACCP در تمامی آنها از ورود عوامل مخرب کیفیت به خاویار پیشگیری کرده و موجب حفظ کیفیت برتر خاویار ایران در طول دوره نگهداری می شود.
    نکته مهم دیگر ، شیوه های صید متفاوت در ایران و سایر کشورها است که یکی دیگر از علل برتری خاویار ایران می باشد . در آبهای سواحل ایران ، ماهیان خاویاری را در آبهای ساحلی ، زمانی که ماهی خاویاری تلاش می کند راه ورود به رودخانه جهت حرکت به سمت مکان تخم ریزی را بیابد صید می کنند. در چنین شرایطی خاویار در شکم ماهی از استحکام و شرایط بهتری برای مصرف به عنوان خاویار برخوردار است .
    به موارد فوق الذکر ، مهارت خاویار سازان ، استفاده از ابزار و و سایل استریل ، آب آشامیدنی پاکیزه جهت شستشوی خاویار ، کاربرد نمک های با کیفیت بالا و پاکیزه و رعایت برودت مناسب در زمان نگهداری و حمل و نقل خاویار و کنترل کیفی دقیق راباید اضافه کرد . علیرغم تلاش سایر کشورها در ارتقاء کیفیت خاویار، هنوز خاویار ایران بعنوان بهترین خاویار جهان از شهرتی غیر قابل رقابت برخوردار است .
  • صید ماهی خاویاری و استحصال خاویار ماهیان خاویاری به روش سنتی و با تورهایی که به تور گوشگیر معروف است صید می شوند . پس از صید ماهی باید آن را زنده به صیدگاه منتقل کرد تا خاویار آن دچار آسیب و نزول کیفیت نگردد. به همین منظور صیدگاههای صید ماهیان خاویاری در فواصل مختلف در سراسر سواحل جنوبی دریای خزر احداث شده اند که کار صید ماهی و عمل آوری خاویار را انجام می دهند.
    صیدگاههای ماهیان خاویاری بر اساس استانداردHACCP تجهیز شده و اداره می شوند و ملاحظات بهداشتی به دقت در تمام آنها اجرا می گردد.
    ماهی خاویاری را بلافاصله پس از صید به صیدگاه منتقل می کنند.در صیدگاه براساس دستورالعمل های فنی و بهداشتی ابتدا ماهی را کاملاً شستشو داده و با ایجاد شکافی در شکم ماهی ، خاویار آن را خارج می کنند.سپس به کمک الک های مخصوص ، خاویار را از کیسه تخمدان جدا می کنند.
    فرآوری خاویار ضمن این که کاری بسیار ظریف و دقیق است و تنها خاویار سازان با تجربه قادر به انجام صحیح آن هستند ، ظرف چند دقیقه و تنها با مخلوط کردن خاویار با نمک انجام می شود. این مرحله از کار، حساس ترین بخش عمل آوری خاویار می باشد و کیفیت محصول نهایی به مهارت خاویار ساز در انجام صحیح این مرحله بستگی دارد.
    خاویار عمل آوری شده را در قوطی های فلزی با ظرفیت 8/1 کیلویی ریخته و پس از هواگیری دستی ، به داخل سردخانه با دمای 3- درجه سانتیگراد منتقل می کنند.
    به منظور آماده سازی خاویار برای ارائه به مصرف کنندگان نهایی ، خاویار را در ظروف دربسته شیشه ای اعلاء در اوزان 50،30و100 گرم بسته بندی و وکیوم کرده و هر ظرف را در یک لفاف کاغذی پیچیده و توسط نخ وپلمپ سربی ، صحت و اصالت آن را تضمین می کنند.روی لفاف کاغذی تاریخ تولید و مصرف ، نوع و رقم خاویار نیز درج می شود. لذا، خریداران باید در هنگام خرید خاویار به مشخصات فوق توجه کرده و کالای اصیل و واقعی را خریداری نمایند.

خاویار بلوگا بسته 50 گرمی

خاویار بلوگا بسته 50 گرمی

خاویار پرورشی بلوگا: خاویار فوق از نوع فیل ماهی استحصال می گردد و از بهترین نوع خاویار بوده ...

ادامه »


خاویار بلوگا بسته 1 کیلویی

خاویار بلوگا بسته 1 کیلویی

خاویار پرورشی بلوگا: خاویار فوق از نوع فیل ماهی استحصال می گردد و از بهترین نوع خاویار بوده ...

ادامه »


خاویار آسترا 50 گرمی

خاویار آسترا بسته 50 گرمی

آسترا: خاویار فوق از نوع ماهی سیبری استحصال می گردد که نسبت به خاویار بلوگا ریزتر و تیره تر بوده و صرفاً در ظروف 50 گرمی بسته بندی و ارائه می گردد.

ادامه »